ÎNVESTIRE – Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, vine în Tîrgu Mureș pentru oficializarea lui Mircea Dușa în funcția de prefect de Mureș

0
597
Carmen Dan

OFICIALIZARE. Marți, 25 septembrie, Carmen Daniela Dan, ministrul Afacerilor Interne, vine în Tîrgu Mureș pentru învestirea oficială în funcția de prefect de Mureș a lui Mircea Dușa.

 

Surse msnews au comunicat că prezența ministrului a fost posibilă prin amiciția protectivă dintre noul prefect al Mureșului și șeful Direcției Secretariat General și Protocol din cadrul MAI, Mircea Olaru (fost șef al Jandarmeriei). Colonelul Olaru, fost șef al Jandarmeriei Galați, a fost numit la șefia Jandarmeriei Române de Dușa, în 2012 (la acea dată ministru al Afacerilor Interne, funcție deținută astăzi de Carmen Dan), după demiterea generalului Gavrilă Pop.

 

Dușa (63 de ani), născut în Toplița (jud. Harghita), fost vicepreședinte (funcție similară cu cea de viceprimar, astăzi) al Consiliului popular al oraşului Topliţa (1986 -1990),  apoi primar al orașului Toplița (din 1996) și prefect de Harghita (din 2001). În mandatul parlamentar 2004-2008 a fost deputat PSD de Harghita, în mai-august 2012 ministru-delegat pentru relația cu Parlamentul, în august-decembrie 2012 ministru de Interne (în guvernul Ponta – USL) și în decembrie 2012-noiembrie 2015 ministrul Apărării Naționale (în Guvernul Ponta II).

 

Numirea sa în funcția de prefect de Mureș (vacantată după demiterea, în 24 aprilie 2018, a lui Lucian Goga – de atunci, atribuţiile prefectului au fost preluate, cu caracter temporar de subprefectul Nagy Zsigmond de la UDMR) a fost posibilă datorită susținerii PSD (și cei de la UDMR au avut o propunere, pe Kozma Mónika, fosta șefă de cabinet a președintelui Consiliului Județean Mureș, dar influența social-democraților a fost, evident, mai mare).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ