INVESTIȚIE – 16 străzi din stațiunea Sovata se modernizează printr-o finanțare europeană de peste 2 milioane de euro

EDILITAR. Primarul orașului mureșean Sovata, Fülöp László Zsolt, a semnat la sediul ADR Centru din Alba Iulia contractul de finanţare pentru modernizarea a 16 străzi din stațiune, care totalizează 5,43 kilometri. Proiectul de reabilitare a străzilor din Sovata este finanțat din fonduri europene, prin programul REGIO 2014-2020, cu peste 2 milioane de euro.

 

Investiția, prin care se speră o dezvoltare a turismului, presupune funcţionalizarea străzilor din intravilanul localităţii în vederea îmbunătăţirii mediului urban, precum şi creşterea atractivităţii şi competitivităţii turistice a staţiunii balneo-climaterice mureșene – se estimează că în cinci ani numărul de turişti din staţiune va creşte cu 22%). Lucrarea va fi finalizată în doi ani și jumătate.

 

Valoarea totală a proiectului este de 9.269.513,75 lei, 98% din sumă fiind alocată din fonduri europene, respectiv puţin peste nouă milioane lei (echivalentul a aproximativ 2.034.000 euro). Acest proiect completează investițiile care au constat în amenajarea zonei din jurul Lacului Ursu şi în reabilitarea spaţiului de agrement din jurul cinematografului “Doina”.

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare