INVESTIȚIE – 16 străzi din stațiunea Sovata se modernizează printr-o finanțare europeană de peste 2 milioane de euro

0
249

EDILITAR. Primarul orașului mureșean Sovata, Fülöp László Zsolt, a semnat la sediul ADR Centru din Alba Iulia contractul de finanţare pentru modernizarea a 16 străzi din stațiune, care totalizează 5,43 kilometri. Proiectul de reabilitare a străzilor din Sovata este finanțat din fonduri europene, prin programul REGIO 2014-2020, cu peste 2 milioane de euro.

 

Investiția, prin care se speră o dezvoltare a turismului, presupune funcţionalizarea străzilor din intravilanul localităţii în vederea îmbunătăţirii mediului urban, precum şi creşterea atractivităţii şi competitivităţii turistice a staţiunii balneo-climaterice mureșene – se estimează că în cinci ani numărul de turişti din staţiune va creşte cu 22%). Lucrarea va fi finalizată în doi ani și jumătate.

 

Valoarea totală a proiectului este de 9.269.513,75 lei, 98% din sumă fiind alocată din fonduri europene, respectiv puţin peste nouă milioane lei (echivalentul a aproximativ 2.034.000 euro). Acest proiect completează investițiile care au constat în amenajarea zonei din jurul Lacului Ursu şi în reabilitarea spaţiului de agrement din jurul cinematografului “Doina”.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ