INVESTIȚIE – Aeroportul Transilvania a scos la licitație reabilitarea centralei termice la 1,47 milioane de lei: centrala actuală funcționează cu cazane produse în 1969

AEROPORT. Aeroportul Transilvania Târgu Mureș a lansat, în procedură simplificată, licitația pentru execuția lucrărilor de reabilitare a centralei termice, estimând că va cheltui mai puțin decât cel evaluat inițial. Astfel, lucrările de reabilitare au fost oferite la suma de 1,47 milioane de lei (sumă care conține TVA – estimarea inițială, prezentată consilierilor județeni pentru aprobare, investiția fiind suportată din pușculița județului, a fost de  peste 1,65 milioane de lei).

 

Centrala termică a aeroportului mureșean, care asigură energia termică necesară întergii aerogări, este situată într-o încăpere învecinată cu salonul VIP și Direcția Serviciilor de Navigație Aeriană și funcționează acum cu patru cazane din 1969, poluante, uzate fizic și moral și cu randamente foarte reduse.

 

Conform cererii, noua centrală termică va fi dotată și cu un sistem de preparare a apei calde cu energie solară (pe lângă cel clasic, cu energie termică de la cazane), format din 21 de panouri solare, o stație solară cu sistem drain back și un boiler cu preparare cu energie solară însierat cu boilerul clasic. Cota de căldură asigurată din energia solară este estimată la 54% din necesarul aerogării. Proiectul trebuie realizat în 3 luni.

 

Criteriul de atribuire al contractului va fi prețul cel mai scăzut, iar ofertele se primesc până în 7 iulie 2020.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare