INVESTIȚIE – Aeroportul Transilvania investește 1,6 milioane de lei din banii județului ca să-și schimbe centrala termică din anul… 1969

AEROPORTUL TRANSILVANIA. Aeroportul Transilvania Târgu Mureș va investi peste 1,6 milioane de lei din banii județului (exact: 1.654.375,07 lei – suma include TVA) pentru a-și reabilita centrala termică (situată într-o încăpere învecinată cu salonul VIP și Direcția Serviciilor de Navigație Aeriană) – aceasta funcționează acum cu patru cazane din 1969, poluante, uzate fizic și moral și cu randamente foarte reduse. Centrala termică asigură energia termică necesară întergii aerogări.

 

Noua centrală termică va fi dotată și cu un sistem de preparare a apei calde cu energie solară (pe lângă cel clasic, cu energie termică de la cazane), format din 21 de panouri solare, o stație solară cu sistem drain back și un boiler cu preparare cu energie solară însierat cu boilerul clasic. Cota de căldură asigurată din energia solară este estimată la 54% din necesarul aerogării. Proiectul trebuie realizat în 3 luni.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare