INVESTIȚIE – Azomureș alocă 4 milioane de euro pentru a-și construi o centrală care îi acoperă până la 6% din necesarul de energie electrică

0
170

AZOMUREȘ. Producătorul de fertilizanți pentru agricultură Azomureș investește 4 milioane de euro pentru a-și construi o centrală, cu o putere de 2,65 MW, care îi acoperă până la maximum 6% din necesarul de energie electrică. De asemenea, noua centrală electrică, care va fi construită de E.ON Energie România, va reduce costurile cu electricitatea a combinatului din Târgu Mureș cu aproximativ 4%.

 

Conform contractului, construcția noii centrale electrice de la Azomureș va începe în primăvara anului 2021, iar punerea în funcțiune este estimată în prima parte a anului 2022. Centrala va funcţiona cu abur rezidual, o soluţie neutră din punctul de vedere al emisiilor de CO2 generate de producerea energiei electrice din surse convenţionale.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ