INVESTIȚIE – Bazin de înot în cel mai mic oraș din județul Mureș, cu o investiție de peste 2 milioane de euro din bugetul statului

BAZIN DE ÎNOT. Compania Națională de Investiții (CNI) a demarat, prin procedură simplificată, licitația pentru proiectarea și execuția unui bazin de înot în cel mai mic oraș al județului Mureș, Sângeorgiu de Pădure. Bazinul va fi utilizat în scopuri didactice, iar amplasamentul (un teren în suprafață de 3.100 de metri pătrați) a fost predat către CNI încă din noiembrie 2019. După finalizare, autoritatea publică din Sângeorgiu de Pădure este obligată să mențină utilitatea pentru care a fost construit bazinul de înot didactic timp de cel puțin 15 ani.

 

Finanțarea investiției va fi suportată din bugetul statului, prin Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (în subordinea căruia se află CNI), contractul urmând să fie atribuit pe principiul Prețul cel mai scăzut. Licitația este deschisă până în 10 iulie 2020.

 

Proiectul trebuie finalizat într-un an (proiectarea are termen de execuție de o lună și jumătate, iar construirea propriu-zisă de 10 luni și jumătate), executantul trebuind să acorde o garanție de 3 ani. CNI a estimat valoarea totală a proiectului la peste 8,9 milioane de lei + TVA, echivalentul a peste 2 milioane de euro (din suma totală, investiția de bază a fost estimată la 8,2 milioane de lei + TVA, restul sumei fiind compusă din cheltuieli de proiectare, amenajarea terenului și organizare de șantier).

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare