INVESTIȚIE – Când se redeschide fostul Hotel Făget din Sovata, rebranduit Ursina și reclasificat la trei stele printr-o investiție de 8 milioane de euro

HEALTH SPA. Grupul Danubius Health Spa Resorts, care anul trecut și-a reunit 26 de hoteluri-spa sub un nou brand, Ensana, și care are în portofoliu și clusterul Sovata Ensana Health Spa Hotels, va finaliza rebrandingul fostului Hotel Făget din Sovata în primăvara acestui an, când va avea loc și redeschiderea sa prin reintroducerea în circuitul turistic, conform declarațiilor lui Godra Árpád, director de Marketing Ensana.

 

Vechiul Făget (închis în toamna anului 2018 pentru lucrări) se va numi Ursina Ensana Health Spa Hotel și a fost transformat în urma unei investiții care a totalizat aproximativ 8 milioane de euro într-un hotel de 3 stele, cu 144 de camere, bază de tratament şi SPA.

 

Investiția a fost motivată de prognoza specialiștilor de la Danubius conform căreia piaţa de health spa din România are potențial de creștere cu peste o treime în următorii 5 ani, iar nămolul de Sovata reprezintă una dintre cele mai importante şi mai valoroase resurse naturale curative – doar anul trecut, din Lacul Ursu din Sovata au fost extrase peste 220 de tone de nămol (acesta este reintrodus în lac după ce este folosit la terapii, pentru a-și relua circuitul natural și a se reechilibra).

 

La finalul anului trecut, holdingul din Ungaria Daniubius Hotel Group (denumirea completă este Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Zártkörűen Működő Részvénytársaság – în limba engleză, Danubius Hotel and Spa Private Company Limited by Shares), cel mai mare prestator pe piața turistică balneară și de wellness medical din Europa Centrală și de Est, a decis să răscumpere acțiunile acționarilor minoritari ai Balneoclimaterica SA, firma proprietară a celor trei hoteluri din stațiunea mureșeană Sovata (Danubius Health Spa Resort, Danubius Health Spa Resort Bradet şi Ursina Ensana Health Spa Hotel) în care avea deja o participație de aproape 96%.

 

Investiția anunțată în acțiunile minoritarilor a fost de 880.000 de euro. Acționarii minoritari ai Balnoclimaterica SA erau Statul Român (prin Autoritatea Pentru Administrarea Activelor Statului, care deținea 1,86%), diverse persoane fizice (care cumulau 2,01%) și persoane juridice (0,12%).

 

Andrada VLAS, Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare