INVESTIȚIE – Centrul de arşi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş va costa circa 296 milioane de lei și va fi realizat în 3 ani

1
110

CENTRUL DE ARȘI TÂRGU MUREȘ. Centrul de arşi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş va costa 295,8 milioane de lei (sumă care include TVA și care astăzi este echivalentă cu 60,11 milioane de euro), indicatorii tehnico-economici fiind aprobaţi de Guvern. Investiția, care este eșalonată pe 3 ani de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, va fi realizată dintr-un împrumut luat de România de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD).

 

Centrul de arși de la Târgu Mureș va fi construit în incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, ca o clădire nouă, cu subsol, parter, 4 etaje și etaj tehnic, fiind conectată la clădirea Spitalului cu o pasarelă, pentru ca unitatea spitalicească să se încadreze în categoria de Spital Regional de nivel IA.

 

Centrul va avea cu 15 paturi pentru mari arşi, bloc operator cu 25 de săli de operaţie, secţia clinică Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) cu 44 de paturi spaţii conexe (staţie de sterilizare, unitate de transfuzii sanguine, morgă, centru de formare, spaţii tehnice, administrative şi logistice). Pentru realizarea proiectului, helioportul spitalului va fi relocat.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ