TRANZACȚIE – La Fântâna a cumpărat firma din Reghin Jacon Tex și dreptul de exploatare a izvorului de apă minerală plată din Șeștina (jud. Mureș)

0
1353

PIAȚA APELOR MINERALE. Firma Jacon Tex din Reghin, care avea concesionată exploatarea izvorului de apă minerală necarbocazoasă de la Șeștina (care izvorăște în Valea Sălardului – comuna mureșeană Stânceni), a fost cumpărată de societatea La Fântâna, lider pe piața autohtonă a furnizării de apă pentru birouri, locuințe și sectorul HoReCa. Toate datele ulterioare tranzacției indică faptul că izvorul de apă minerală plată de la Șeștina va intra și în exploatare industrială.

 

Jacon Tex, care în ultimii 10 ani și-a scăzut semnificativ (de peste 20 de ori) cifra de afaceri, era controlată de Florian Bacoș și avea licență de exploatare a izvorului de apă minerală plată de la Șeștina emis în anul 2005, pe o perioadă de 20 de ani, cu drept de prelungire pe perioade succesive de câte 5 ani. Conform licenței Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), Jacon Tex poate exploata (îmbutelia) 14.000 mc/an, achitând o redevență de 4 euro/1.000 litri și o redevență anuală de 287,38 lei pentru întreg perimetrul exploatat.

 

Brandul pentru apă carbogazoasă și apă de izvor Șeștina a fost înregistrat la OSIM abia după tranzacția noului achizitor, La Fântâna, firmă care aparține fondului de investiții Oresa din Suedia. La Fântâna, firmă fondată de antreprenorul Cristian Amza și fondul de investiții Innova Capital din Polonia, este prezentă pe piața apelor îmbuteliate din România din anul 2016 (cu marca La Fântâna – Apă de izvor) și acum este deținută de fondului de investiții suedez Oresa, fiind controlată printr-o firmă înregistrată în paradisul fiscal cipriot.

 

În acest moment, apa minerală plată Șeștina nu este prezentă pe piața apelor îmbuteliate din marketuri, putând fi achiziționată doar pe bază de comenzi. Apa oligominerală naturală Șeștina are un conținut scăzut de sodiu, cu un PH -7,7 și conține calciu (9,9 mg/l), sodiu (9,8 mg/l), magneziu (2,8 mg/l), potasiu (2,9 mg/l). Este prezentată ca fiind benefică pentru dietă, sportivi și hrana bebelușilor.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ