INVESTIȚIE – Centrul de Diagnostic Oncologic din Târgu Mureș, o investiție privată a Medima Health, de 5,5 milioane de euro, va fi finalizată anul viitor

IMAGISTICĂ ONCOLOGICĂ. Spre finalul anului viitor, operatorul medical Medima Health, specializat în imagistică și radiologie, va finaliza construcția Centrului de Diagnostic Oncologic de la Târgu Mureș, un proiect care implică o investiție de 5,5 milioane de euro și care se va concretiza într-un centru de excelență în imagistică oncologică, dotat cu echipamente de diagnostic de ultimă generație la nivel mondial.

 

Vlad Ardeleanu, CEO și acționar Medima, a precizat pentru Profit.ro că se preconizează ca noul centru de diagnostic oncologic să devină operațional, respectiv să primească pacienți, „începând cu anul 2023”. Clinica va fi dotată cu PET CT (Tomografia cu emisie de pozitroni – PET -, combinată cu computer tomografia – CT – este una dintre cele mai avansate metode de diagnostic imagistic) şi RMN 3 TESLA GE Signa Pioneer 3T (echipament de ultimă generație). De asemenea, clinica va avea capacitatea de producţie de substanţă activă pentru analizele de PET CT.

 

Banii pentru finanțarea proiectului Medima Health vin de la statul român (2,4 milioane de euro, adică circa 11,8 milioane de lei – sub formă de ajutor de stat), de la acționarii companiei (care sunt fondul românesc Morphosis Capital – cu 76% – , prof. univ. dr. Gheorghe Iana – reputat radiolog și director medical al rețelei – și Vlad Ardeleanu – CEO), precum și din finanțări din mediul bancar și din zona de leasing financiar pentru achiziția echipamentelor.

 

Andrada VLAS

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare