INVESTIȚIE – Clădirea principală a UMFST Târgu Mureş va fi reabilitată printr-o investiție nerambursabilă de 6,3 milioane de euro

0
217

MODERNIZARE. Clădirea principală Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureş, instituție de învățământ superior cu o tradiție de peste 70 de ani, va fi reabilitată și modernizată printr-o investiție nerambursabilă de 29,4 milioane de lei (echivalentul a peste 6,3 milioane de euro), contractul de finanțare fiind deja semnat de rectorul UMFST, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, și de directorul general al ADR Centru, Simion Creţu.

 

Proiectul mai prevede eficientizarea energetică a clădirii și îmbunătăţirea formării cercetătorilor post-doctoranzi în medicină, valoarea totală a proiectului fiind de aproape 50 de milioane de lei (exact: 49.289.221,4 de lei). Data estimată pentru finalizarea proiectului este 31 octombrie 2021.

 

Andrada VLAS



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ