Peter Ferenc vizează eficientizarea energetică a sediului CJ Mureș

INVESTIȚIE – Consiliul Județean Mureș vrea să investească peste 1 milion de euro în eficientizarea energetică a sediului

PROIECT. Peste 5,3 milioane de lei (echivalentul a 1.156.084 euro), sumă care include TVA, este investiția necesară eficientizării energetice și lucrări conexe la clădirea care găzduiește sediul administrativ al Consiliului Județean (CJ) Mureș.

 

Partea de cheltuieli ce reprezintă construcții și montaj este de 3,8 milioane de lei – sediul CJ Mureș se află pe strada Primăriei nr. 2, într-o clădire cu subsol, parter și trei nivele, suprafața construită fiind de aproape 2.000 metri pătrați. Clădirea în care-și desfășoară activitatea aparatul administrativ al CJ (aproximativ 100 de angajați) a fost edificată în urmă cu 34 de ani (în anul 1984) și este într-o zonă cu construcții protejate.

 

Proiectul, ai cărui indicatori au fost aprobați de plenul forului administrativ al județului, prevede lucrări de izolare a fațadei, înlocuirea tâmplăriei învechite, reabilitarea termică a sistemului de încălzire, modernizarea instalației de distribuire a agentului termic, modernizarea instalației electrice etc.

 

Conform studiului tehnic, în urma investiției consumul de energie va scădea cu aproape 69%, eliminarea gazelor de seră vor scădea cu 70%. Lucrările sunt prevăzute a fi efectuate în șase luni, însă durata de implementare a proiectului este de 29 de luni.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare