INVESTIȚIE MEDICALĂ – Secția Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dotată cu echipamente performante

0
558

ACHIZIȚIE. Unitatea de Supraveghere şi Tratament Avansat al pacienţilor Cardiaci Critici (USTACC) din cadrul Secţiei Clinice Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, care are cea mai mică rată de mortalitate din ţară, 2,2% (media națională este de 7,34%), a primit o parte din echipamentele medicale achiziţionate de Ministerul Sănătăţii, printr-o finanțare a Băncii Mondiale.

 

Astfel, în dotarea USTACC au intrat: un ecograf mobil portabil pentru adulţi pentru anestezie şi terapie intensivă; 10 paturi standard de terapie intensivă; 3 module de infuzie ATI; 8 module de infuzie intermediar ATI; 6 seringi automate, a informat Biroul de presă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

 

Conform conducerii Secţiei Clinică Cardiologie, până la sfârşitul anului 2019, la USTACC vor mai fi livrate şi instalate: 7 monitoare standard de semne vitale cu multiparamentri; 3 monitoare avansat de semne vitale cu multiparamentri; 3 ventilatoare mecanice standard.

 

Proiectul Ministerului Sănătăţii vizează îmbunătăţirea capacităţii de lucru şi a calităţii serviciilor de sănătate în unităţile de specialitate, pentru a reduce rata mortalităţii în USTACC la cel mult 5,83% până la sfârşitul anului 2020.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ