INVESTIȚIE MEDICALĂ – Secția Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dotată cu echipamente performante

0
152

ACHIZIȚIE. Unitatea de Supraveghere şi Tratament Avansat al pacienţilor Cardiaci Critici (USTACC) din cadrul Secţiei Clinice Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, care are cea mai mică rată de mortalitate din ţară, 2,2% (media națională este de 7,34%), a primit o parte din echipamentele medicale achiziţionate de Ministerul Sănătăţii, printr-o finanțare a Băncii Mondiale.

 

Astfel, în dotarea USTACC au intrat: un ecograf mobil portabil pentru adulţi pentru anestezie şi terapie intensivă; 10 paturi standard de terapie intensivă; 3 module de infuzie ATI; 8 module de infuzie intermediar ATI; 6 seringi automate, a informat Biroul de presă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

 

Conform conducerii Secţiei Clinică Cardiologie, până la sfârşitul anului 2019, la USTACC vor mai fi livrate şi instalate: 7 monitoare standard de semne vitale cu multiparamentri; 3 monitoare avansat de semne vitale cu multiparamentri; 3 ventilatoare mecanice standard.

 

Proiectul Ministerului Sănătăţii vizează îmbunătăţirea capacităţii de lucru şi a calităţii serviciilor de sănătate în unităţile de specialitate, pentru a reduce rata mortalităţii în USTACC la cel mult 5,83% până la sfârşitul anului 2020.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here