INVESTIȚIE – Medima Health deschide o performantă clinică de imagistică și radiologie în Târgu Mureș, în prima jumătate a anului viitor

SĂNĂTATE. După ce fondul de investiții românesc Morphosis Capital a devenit acționar majoritar (cu 76%) al Medima Health (care deține o rețea de clinici medicale specializate în imagistică și radiologie prin scanare RMN/CT, diagnostic oncologic și teleradiologie), directorul general Vlad Ardeleanu a anunțat că în strategia de dezvoltare sunt incluse două clinici (în București ,care vor fi inaugurate curând, în urma unei investiții de 3 milioane de euro), iar în prima jumătate a anului 2021 se vor deschide alte 4 clinici, una dintre acestea în Târgu Mureș (sucursala administrativă deja a fost înființată). Bugetul de investiții pentru cele 4 clinici (situate în Alba Iulia, Călărași, Sibiu și Târgu Mureș) este de 10 milioane de euro.

 

Noua clinică din Târgu Mureș va fi dotată cu echipamente CT și RMN de ultimă generație (care permit o scanare de înaltă performanță a oricărei regiuni anatomice a corpului, cu doze reduse de iradiere – în cazul CT), echipamente RMN 3 Tesla (cele mai performante – se adaptează după anatomia și fiziologia pacientului -, dar nu sunt o premieră în România, există și la clinicile Sanador și Dona Medical, de exemplu) și analize de tip PET/CT, care permit medicilor oncologi diagnosticarea precoce a tumorilor canceroase, localizarea, stadializarea și, în baza acestor informații, stabilirea celor mai eficiente metode de tratament. Investigațiile au costuri accesibile, iar rezultatele sunt transmise pacientului în cel mai scurt timp posibil (chiar și în termen de 2 ore în cazul optării pentru serviciul de „rezultate în regim de urgență”).

 

Infuzia de capital din partea Morphosis Capital va fi folosită nu doar pentru extinderea rețelei de clinici Medima Health din România, ci și la dezvoltarea serviciilor de teleradiologie (care permite transmiterea imaginilor medicale pentru diagnostic dintr-o locație în alta, iar medicii radiologi și primari le pot analiza și oferi expertiza lor de la distanță) – investiția vine într-un moment în care, din cauza pandemiei de COVID-19, există o cerere mare de servicii de telemedicină și teleradiologie, strategia celor de la Morphosis Capital fiind de a transforma Medima Health într-un hub regional pentru consultație «second opinion» în această nișă a radiologiei.

 

Echipa Medima îl are la conducerea medicală pe reputatul radiolog român prof. univ. dr. Gheorghe Iana, președintele Societății de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională, șeful Clinicii de Radiologie și Imagistică Medicală a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare