PROGRAMUL COMPLET – Evenimentele care marchează în județul Mureș Ziua Națională a României

0
401

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI. Pandemie, pandemie, dar reprezentanții Guvernului în județul Mureș (Instituția Prefectului) au rectificat la doar 24 de ore programul care celebrează, la 1 decembrie, Ziua Națională a României. Așa că, de la o simplă depunere de coroane de flori, cu distanțarea fizică, masca regulamentară și conformă normativelor pe figură, s-a dezvoltat, cât s-a putut, manifestarea.

 

Astfel că acum n-o să mai fie o simplă depunere de coroane de flori, ura și la gară, ci este prezentată și o ceremonie militară, în Piața Victoriei, care începe la ora 11.45 (fără defilare, din câte se înțelege din comunicarea oficială a Instituției Prefectului Mureș – adică o să fie prezentarea onorului, a militarilor de la Garnizoana Târgu Mureș), eveniment la care participă cel mult 100 de persoane (publicul nu are acces) și care, conform normelor impuse la nivel național, nu poate depăși ca durată o oră.

 

Apoi, va avea loc, de la ora 13.30, în Sala Oglinzilor a Palatului Culturii, ceremonia de acordare a celei mai prestigioase distincții a județului Mureș, “Fibula de la Suseni”, unor personalități care au avut o contribuție importantă la viața comunității în anul 2020.

 

Deci, în afară de depunerea de coroane de flori, avem în plus prezentarea onorului militar și decernarea Fibulei de la Suseni. Și cu asta am făcut cuvenita rectificare a programului evenimentelor (comunicat inițial de aceeași Instituție a Prefectului Județului Mureș) care celebrează în 2020, an pandemic, Ziua Națională a României.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ