INVESTIȚIE – Noua creșă din Reghin a fost selectată pentru finanțare: află cât costă, unde va fi edificată și cum va arăta

CREȘĂ. Pentru că în Reghin există în acest moment doar două creșe suprasolicitate, care totalizează 105 locuri (există cereri de peste 160 de locuri), încă de anul trecut s-a elaborat un proiect de edificare a unei noi creșe (se va numi Spiridușii Veseli), în cartierul Iernuţeni, în locul fostei Şcoli Generale nr. 7, desfiinţată în 2010 (lângă podul peste Mureș și biserică).

 

Așa că a fost făcut un studiu de fezabilitate care prevede schimbare destinaţiei din şcoală în creşă, modernizarea, extinderea şi dotarea acesteia. Noua creșă a fost proiectată pentru o capacitate de 40 de copii. Finanțarea ar urma să fie asigurată din fonduri europene nerambursabile (prin Programul Operaţional Regional) – în procent de 37,54% – și bugetul local – 62,46%. În cazul acestui proiect a fost demarată deja etapa precontractuală

 

Costurile totale sunt de 3.745.366,73 lei, din care 1,4 milioane de lei (exact: 1.406.091,45 lei) vor fi finanțați din fonduri europene, iar restul, 2,3 milioane de lei (exact: 2.339.275,28 lei) din bugetul local (sau alte surse atrase de administrația locală), această sumă fiind constituită din lucrări neeligibile pentru finanțarea europeană și din contribuția municipalității la proiect (de 2% din valoarea eligibilă).

 

Conform proiectului tehnic (elaborat de Structuralia Studio, un sereleu întregistrat în Sângeorgiu de Mureș), clădirea va fi demolată parțial și extinsă până la 890 metri pătrați suprafață utilă, noul edificiu urmând să aibă subsol parțial, parter și etaj parțial, iar curtea va fi pavată cu rășină sintetică.

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare