INVESTIȚIE – Noua fabrică de brânzeturi din Reghin va începe producția în ianuarie 2021

MIRDATOD PROD. Noua fabrică de brânzeturi din Reghin, construită de firma Mirdatod Prod, care deţine brandul de Telemea de Ibăneşti, își va începe producția în ianuarie 2021, a precizat Mircea Alin Cristian Todoran, administrator și asociat al firmei (în părți egale cu fratele său, David Ovidiu Todoran), la o emisiune realizată de Ziarul Financiar.

 

Mircea Todoran (foto mic dreapta) a mai precizat că investiția de la fosta Fabrică de Lapte din Reghin, făcută în urma unui proiect cofinanțat din fonduri europene și care a totalizat circa 7 milioane de euro, a suferit din cauza pandemiei de COVID-19. Deși trebuia finalizată în martie 2020, firmele străine (din Italia) cu care compania din Ibănești avea contracte de punere în funcțiune a noii fabrici au activat clauza de forţă majoră, pentru că nu au putut să (re)vină în România.

 

Utilajele care echipează fabrica din Reghin au fost achiziționate de la Priamo Food Technologies, un holding cu sediul central în Spinea (Veneția, Regiunea Veneto), și au fost montate de specialiștii acesteia, a declarat în primăvara acestui an, pentru msnews, David Todoran.

 

Administratorul firmei Mirdatod Prod a subliniat că „undeva în luna ianuarie (n.red., 2021) va fi finalizată investiţia şi pornim cu noua capacitate de producţie”, aceasta urmând să dubleze capacitatea de producție actuală, până la minimum 200.000 de litri de lapte procesat pe zi de Mirdatod.

 

În 2019, firma din Ibănești, care a raportat o medie de 134 de angajați, a avut o cifră de afaceri de afaceri de aproape 44 de milioane de lei și un profit net de 3,16 milioane de lei.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare