INVESTIȚIE – Noua fabrică de produse lactate din Reghin a producătorului mureșean Mirdatod Ibănești a fost autorizată

1
3400

INDUSTRIA LAPTELUI. Firma mureșeană Mirdatod Prod SRL Ibănești a primit autorizaţia de mediu pentru fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor în noua fabrică din Reghin, amplasată pe strada Gurghiului nr. 67 (în fosta fabrică de lapte).

 

Fosta fabrică de lapte din Reghin (fostul ICIL – Întreprinderea de Colectare şi Industrializare a Laptelui – din Reghin din perioada comunistă),  a fost achiziționată de proprietarii firmei Mirdatod (frații Mircea și David Todoran), în anul 2016, de la omul de afaceri Mircea Oltean (care controlează IRUM Reghin) și a fost modernizată în urma unei investiții începute în anul 2017 și estimate de la 7 milioane de euro (cea mai mare parte acoperită de o finanțare europeană, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală), inaugurarea sa fiind amânată de mai multe ori pe parcursul anului trecut din cauza pandemiei.

 

Utilajele care echipează fabrica de lactate și brânzeturi din Reghin au fost achiziționate de la un cunoscut producător de utilaje pentru procesare în industria alimentară din Italia, Priamo Food Technologies (n.red., holding cu sediul central în Spinea – Veneția, Regiunea Veneto, și care are fabrici pe 4 continente), specialiștii acesteia ocupându-se și de montaj.

 

Noua fabrică Mirdatod Prod va avea o capacitate de prelucrare a laptelui de 100.000 de litri pe zi (triplând capacitatea de producție a firmei, care acum procesează la fabrica din Ibănești 50.000 de litri de lapte pe zi) şi va genera 50 de noi locuri de muncă.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ