INVESTIȚIE – O școală dintr-un sat mureșean, modernizată cu o investiție de peste 720.000 de euro

0
182

FINANȚARE NERAMBURSABILĂ. Şcoala Gimnazială din Viişoara, unde învață 90 de elevi (din care două treimi provin din mediu dezavantajat), va fi reabilitată, extinsă și modernizată cu un investiție de 3,44 milioane lei (echivalentul a 724.000 de euro). 98% din suma care va fi investită în acest proiect, respectiv 3,25 milioane lei, sunt fondurile nerambursabile.

 

Clădirea are acum o suprafață contruită de 436 metri pătrați și va fi extinsă cu încă 243 metri pătrați, rezultând șase săli de clasă, un laborator de informatică, arhivă, o sală de gimnastică, vestiare fete/băieţi, grupuri sanitare, sală profesorală, două birouri și o cameră tehnică. Proiectul a cărui finanțare a fost deja semnată (de directorul general ADR Centru, Simion Creţu, și de primarul comunei Viișoara, Ovidiu Dorel Stoica) va fi finalizat până în octombrie 2020.

 

Clădirea va fi dotată și cu instalaţie de preparare a apei calde cu panouri solare și va fi mobilată în totalitate, urmând să fie dotată și cu echipamente frigorifice pentru păstrarea în siguranţă a alimentelor.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ