INVESTIȚIE – Opt gospodării tradiționale din satul mureșean Saschiz vor fi restaurate printr-o finanțare nerambursabilă

DECIZIE. Opt gospodării tradiționale din satul mureșean Saschiz vor fi restaurate, operațiunea fiind finanțată din banii obținuți de România de la UE prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru că localitatea a fost introdusă în Ruta satelor cu arhitectură tradițională care fac parte din patrimoniul cultural național.

 

Ruta satelor cu arhitectură tradițională este una dintre cele 12 rute aprobate/selectate pentru a fi susținute financiar pentru restaurare și/sau sprijin pentru o promovare adecvată în domeniul turismului și culturii din România. Obiectivele finanțate (peste 300 la nivel național) au fost aprobate prin ordinele comune ale miniștrilor Investițiilor și Proiectelor Europene, Antreprenoriatului și Turismului, Culturii și Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

 

De asemenea, întreg județul Mureș a fost desemnat ca fiind zonă cu produse gastronomice tradiționale românești, fiind inclus în Traseul gastronomiei tradiționale românești, care cuprinde doar 28 de zone.

 

* Foto: @Raoul Pop

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare