Şcoala Gimnazială “Ioan Vlăduţiu” din Luduș
Şcoala Gimnazială “Ioan Vlăduţiu” din Luduș

INVESTIȚIE – Opt săli de clasă noi vor fi construite la o școală din Luduș, printr-o finanțare europeană de 10,5 milioane de lei

Şcoala Gimnazială “Ioan Vlăduţiu” din Luduș

LUDUȘ. Şcoala Gimnazială “Ioan Vlăduţiu” din Luduș (situată pe strada Crinului nr. 2), care acum are 16 săli de clasă și două laboratoare – spații suficiente pentru 480 de elevi în contextul în care este frecventată de peste 700 de elevi -, va fi redimensionată prin construirea a încă opt săli de clasă.

 

Investiția este posibilă printr-o finanțare nerambursabilă din fonduri europene de 10,5 milioane de lei (exact: 10.509.775 lei – valoarea totală a proiectului este de 10.724.260 lei, cofinanțarea de peste 200.000 de lei fiind suportată din bugetul local al orașului Luduș).

 

Conform proiectului, care are termen de finalizare în 31 mai 2022, cele opt săli de clasă noi vor fi dotate cu echipamente şi mobilier şcolar modern, iar vechile săli de clasă vor fi modernizate.

 

Pentru realizarea celor opt săli de clasă noi, școala se va înălța cu încă  un etaj (acum are un sigur etaj). În acest moment, din cauza lipsei spațiilor de învățământ de la școala din Luduș, două clase au fost mutate în clădirea internatului.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare