Foto: Gabriel Romoșan - ROTAC
Foto: Gabriel Romoșan – ROTAC

MOTORSPORT – La Transilvania Motor Ring, o nouă etapă a campionatului Romanian Time Attack Challenge: accesul spectatorilor, gratuit

Foto: Gabriel Romoșan - ROTAC

ROTAC. Sâmbătă, 24 august, începând cu ora 10.00, pe circuitul Transilvania Motor Ring din Cerghid (localitatea componentă a orașului mureșean Ungheni), are loc o nouă etapă (a cincea) a campionatului Romanian Time Attack Challenge (ROTAC) 2019. Accesul spectatorilor este gratuit.

 

Este o revenire pe circuitul din județul Mureș, după ce etapa trecută a avut loc circuitul de Formula 1 de la Hungaroring, peste 40 de piloți fiind pregătiți pentru a-și pune la lucru atât mașinile, în cea mai avansată versiune a lor de până acum, cât și aptitudinile acumulate în cursul sezonului, în căutarea celui mai bun timp pe tură.

 

Spectatorii se vor putea bucura de o diversitate atractivă a mașinilor protagoniste, acestea variind de la Toyota GT86, Mazda MX-5 sau Ford Focus ST în clasele mici, până la supercar-uri precum Lamborghini Huracan Super Trofeo, Porsche Cayman GT4 Clubsport sau Porsche 911 Carrera RS.

 

Cerințele minime de eligibilitate pentru înscrierea la cursele ROTAC sunt: vârsta peste 18 ani, permis de conducere valabil de categorie B cu minim 2 ani de experiență, folosirea unui automobil ce îndeplinește cerințele tehnice și de siguranță formulate de ROTAC, un extinctor uzual de 1 kg și achitarea taxei de participare.

 

Regulamentul competiției este disponibil pe http://www.rotac.ro/rules, iar oricine poate afla clasa în care s-ar încadra la ROTAC, folosind configuratorul disponibil pe  www.rotac.ro/configurator.

 

Începând cu această etapă, Kärcher România a devenit partener al ROTAC, iar câștigătorii vor fi premiați cu produse Kärcher (lider mondial al furnizorilor de sisteme de curățare eficiente, economice și ecologice).

 

Circuitul Transilvania Motor Ring a fost inaugurat la finalul anului trecut. Lungimea circuitului este de 3,6 kilometri, iar complexul se desfășoară pe 36 de hectare. Accesul se realizează pe un drum de acces special construit, iar anexele circuitului includ parcări, 11 boxe, spații administrative, tribune, restaurant, depozite, centru medical și centru de informare. Capacitatea totală este de 10.000 de spectatori, iar 1.500 de locuri sunt disponibile în tribune.

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare