INVESTIȚIE PENTRU ECONOMIE – Luduș plătește până la 17,8 milioane de lei pentru introducerea iluminatului public cu leduri

0
222

LUDUȘ. Administrația orașului mureșean Luduș a introdus în licitație publică un contract estimat 17,8 milioane de lei (14,99 milioane de lei + TVA) care presupune modernizarea şi eficientizarea sistemului de iluminat public.

 

Cea mai mare parte a investiției este finanțată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 –  contractul de finanțare a fost semnat încă din 5 decembrie 2019 și va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere de 40%, eficiența energetică 40%, garanția 20%). Licitația este deschisă până în 29 septembrie, iar viitorul contractor trebuie să finalizeze lucrarea într-un an și jumătate (18 luni).

 

Conform proiectului, în Luduș se vor instala 2.154 de aparate de iluminat, va fi suplimentat numărul de stâlpi cu 99 de bucăți (cu înălțimi cuprinse între 4,5 și 8 metri), iar la trecerile de pietoni se vor monta 30 de aparate de iluminat și 28 de stâlpi metalici.

 

Aparatele noi de iluminat vor fi echipate cu sistem de telegestiune și vor fi alimentate de la rețeaua publică și printr-un sistem format din 72 de panouri fotovoltaice duble, montate la trecerile de pietoni și la căilor de circulație rutieră (acestea vor fi compuse din 144 de panouri fotovoltaice, regulatoare, baterii și echipamente de comutare a alimentării de la rețeaua de alimentare a iluminatului public sau alimentare din baterii).

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ