INVESTIȚIE – Peste 1,5 milioane de euro pentru modernizarea pieței agroalimentare din orășelul Miercurea Nirajului

0
184

MODERNIZARE. Administrația din Miercurea Nirajului, al doilea cel mai mic oraș din județul Mureș, a introdus în licitație publică prin procedură simplificată execuția lucrărilor de modernizare a piaței agroalimentare, estimând valoarea totală a investiției la cel mult 7,6 milioane de lei (exact: 7.591.895,32 lei, echivalentul a peste 1,5 milioane de euro).

 

Proiectul, care vizează realizarea unei piețe de zi compusă din piață exterioară și hală agroalimentară, unite printr-un acoperiș, a mai fost introdus în licitație și la finalul verii anului trecut, la un preț estimat mult mai mic (5,25 milioane de lei), dar nu a reușit să atragă constructori. Acum, cu o suplimentare de 30% a prețului oferit inițial (aprobată de forul deliberativ al orașului în 26 noiembrie 2020), administrația locală speră să găsească un executant pentru lucrare.

 

Acesta va fi desemnat în funcție de preț (criteriul de atribuire a contractului de execuție este Prețul cel mai scăzut) și va trebui să finalizeze lucrarea în cel mult 23 de luni. Conform proiectului, noua piața va avea trei puncte de acces/intrare (unul fiind exclusiv pentru aprovizionare și scoaterea deșeurilor) și zone administrative și de depozitare a mărfurilor.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ