INVESTIȚIE – Primul bazin de înot acoperit din municipiul Reghin: investiția de 30 de milioane de lei va fi făcută din bugetul statului

1
2472

BAZIN DE ÎNOT ACOPERIT. În 6 decembrie 2021, s-a eliberat certificatul de urbanism (ultimul aviz tehnic solicitat de investitor) pentru primul bazin de înot acoperit care va fi construit în municipiul Reghin. Acesta va fi făcut pe strada Râului nr. 16, în incinta Liceului Tehnologic Ioan Bojor, printr-o investiție a statului român, prin Ministerul Dezvoltării și sub coordonarea Companiei Naționale de Investiții (CNI). Investiția este estimată de CNI la circa 30 de milioane de lei.

 

Noul bazin de înot, aprobat pentru finanțare, dar care încă nu are repartizată finanțarea din bugetul anului 2022, va fi edificat în scop didactic (pentru elevi) și de agrement (pentru populație, după finalizarea programului școlar). Construcția (este un proiect relativ nou al CNI) va avea regim de înălțime Subsol – Parter – Etaj Retras și va avea și gradene pentru spectatori (cu o capacitate de 96-124 locuri), o sală de forță și una pentru gimnastică aerobică, dar și 3 vestiare pentru public și 2 vestiare pentru antrenori, cabinet medical și spațiu destinat cronometrării.

 

De asemenea, proiectul prevede o parcare cu 40 de locuri (din care 4 pentru persoane cu dizabilitati și 2 pentru microbuze), iar bazinul respectă prevederile regulamentului Federației Române de Natație pentru omologarea bazinelor din categoria Bazine Didactice, având dimensiunea de 25 m x 15,4 m (va fi prevăzut cu 6 culoare cu bloc-starturi și va avea o adâncime de 1,8 m).

 

Terenul (în suprafață de 5.000 mp) va fi predat de municipalitatea Reghin către CNI. Racordurile la utilități (apă, canalizare, gaz, energie electrică) vor fi suportate din bugetul local, investiția în proiect urmând să fie făcută din bugetul de stat (investiția a fost aprobată de Ministerul Dezvoltării în 11 octombrie 2021, urmează să fie aprobată alocarea resurselor financiare după aprobarea bugetului pe anul 2022).

 

Cătălin VISCHI

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Cine va construiește piscina ?
    Noi avem 22de ani vechime în construcția de piscine și peste120 de piscine unicat, inclusiv piscină de scafandri de la centrul de antrenament CERONAV Constanța, 5,5m adâncime. Eu sunt reghinean emigrat.. la Constanța.
    Ar fi interesant, dar depinde de termene și condițiile de contract(avans pe lucrare).
    0745151321

LĂSAȚI UN MESAJ