INVESTIȚIE – Rețea de fibră optică în zona Reghin, pentru creșterea vitezei de internet și a calității telecomunicațiilor

0
557

REȚEA DE FIBRĂ OPTICĂ. Operatorul de telecomunicații mobile Orange (subsidiara din România a grupului France Telecom) va introduce fibră optică pe o distanță de 24 de kilometri, între municipiul Reghin și comuna Deda. Orange a lansat serviciul de internet fix prin fibră optică (inițial cu viteze de până la 1 Gbps)  în urmă cu 5 ani, ulterior investind în extinderea rețelei de fibră optică, pentru creșterea ariei de acoperire.

 

Prin această lucrare se conectează stațiile de telecomunicații din Reghin și Bistra Mureșului cu o rețea de telecomunicații cu fibră optică, ceea ce înseamnă o creștere a capacității și vitezei de transmitere din zonă. Rețeaua cu fibră optică va fi instalată aerian, pe stâlpii de pe traseul DN 15, care aparțin Electrica, municipalității Reghin (stâlpii din rețeaua de iluminat public) și Telekom.

 

De regulă, în contul aprobărilor/certificatelor de executare a lucrărilor de introducere în subteran, sau aerian (de la caz la caz) a rețelei de fibră optică, ținând cont de faptul că acestea se execută pe domeniul public al UAT-urilor, Orange avansează promisiunea că va proceda similar și în cazul în care respectivele UAT-uri vor avea lucrări de extindere care presupun săpături (caz în care rețeaua va fi prelungită subteran, pe cheltuiala operatorului de telecomunicații).

 

* Foto: @ Primăria Reghin

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ