INVESTIȚIE – Sediu din Târgu Mureș, modernizat cu peste 8,5 milioane de lei

0
370

TÂRGU MUREȘ. Banca Națională a României (BNR) a decis să-și modernizeze sediul Agenției Mureș, investiție pentru care estimează că va disponibiliza peste 8,5 milioane de lei (exact: 8.558.744 lei, sumă care cuprinde TVA și care este echivalentă cu 1,74 milioane de euro).

 

Sediul Agenției Mureș a BNR, localizat în Piața Trandafirilor nr.50 din Târgu Mureș, nu este clasat ca monument istoric, dar este corpul central al unui ansamblul urban din zona centrală a municipiului inclus pe Lista monumentelor istorice de clasă A.

 

Proiectul de modernizare al sediului BNR din Târgu Mureș a fost făcut în 2019 de o asociere de 4 firme (Dream Develpoment & Stop Fire Consulting & Exetech Computers & Electronet Instalații). Contractul, care trebuie finalizat în cel mult 2 ani, va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere în decizie de 80%, garanția lucrărilor 10% și durata de execuție 10%).

 

BNR a înființat Agenția din Târgu Mureș în 9 septembrie 1920, aceasta având sediul timp de 44 de ani pe actuala stradă Bolyai Farkas, în fosta clădire a sucursalei locale a Băncii Austro-Ungariei (ulterior, spațiul a fost extins și în imobilul alăturat). Actualul sediu a fost edificat în 1963, iar în anul următor a fost dat în folosință ca sediu al sucursalei BNR (pe atunci regională).

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ