INVESTIȚIE – Spitalul celui mai mic oraş din judeţul Mureş, extins printr-o finanțare nerambursabilă de aproape 1,5 milioane de euro

0
185

FONDURI EUROPENE. Ambulatoriul Spitalului Orășenesc din cel mai mic oraș din județul Mureș, Sângeorgiu de Pădure, va fi extins printr-o finanțare nerambursabilă de peste 7 milioane de lei (exact: 7.041.094,98 lei, echivalentul a 1,47 milioane de euro, din care 98% provine din fonduri nerambursabile), lucrările urmând să fie finalizate până cel târziu în 30 septembrie 2022.

 

Conform proiectului, corpul de clădire Ambulatoriu (de pe strada Livezilor nr. 6 – foto mic dreapta) va fi modernizat la standarde europene și extins. Lucrările presupun intervenţii la structura existentă şi refacerea acoperişului, recompartimentarea spaţiilor existente la parterul clădirii. De asemenea, vor fi dotate cu echipamente de ultimă generaţie cabinetele de Medicină internă, Pediatrie, Chirurgie generală, Obstetrică – ginecologie.

 

Spitalul Orășenesc din Sângeorgiu de Pădure, înființat în anul 1974 (cu 150 de paturi), deservește peste 30.000 de locuitori din oraș şi din cele şapte comune limitrofe, până acum mulți dintre aceștia fiind nevoiți să se deplaseze la Târgu Mureş, chiar şi pentru cele mai banale servicii medicale.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ