INVESTIȚIE – Spitalul celui mai mic oraş din judeţul Mureş, extins printr-o finanțare nerambursabilă de aproape 1,5 milioane de euro

FONDURI EUROPENE. Ambulatoriul Spitalului Orășenesc din cel mai mic oraș din județul Mureș, Sângeorgiu de Pădure, va fi extins printr-o finanțare nerambursabilă de peste 7 milioane de lei (exact: 7.041.094,98 lei, echivalentul a 1,47 milioane de euro, din care 98% provine din fonduri nerambursabile), lucrările urmând să fie finalizate până cel târziu în 30 septembrie 2022.

 

Conform proiectului, corpul de clădire Ambulatoriu (de pe strada Livezilor nr. 6 – foto mic dreapta) va fi modernizat la standarde europene și extins. Lucrările presupun intervenţii la structura existentă şi refacerea acoperişului, recompartimentarea spaţiilor existente la parterul clădirii. De asemenea, vor fi dotate cu echipamente de ultimă generaţie cabinetele de Medicină internă, Pediatrie, Chirurgie generală, Obstetrică – ginecologie.

 

Spitalul Orășenesc din Sângeorgiu de Pădure, înființat în anul 1974 (cu 150 de paturi), deservește peste 30.000 de locuitori din oraș şi din cele şapte comune limitrofe, până acum mulți dintre aceștia fiind nevoiți să se deplaseze la Târgu Mureş, chiar şi pentru cele mai banale servicii medicale.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare