INVESTIȚIE STRATEGICĂ – Viitorul Spital Regional din Tîrgu Mureş va fi construit prin parteneriat public-privat

0
308

DECIZIE. Guvernul României a adoptat o hotărâre care aprobă includerea viitorului Spital Regional care va fi edificat în Tîrgu Mureș pe lista investiţiilor strategice ce vor fi realizate în parteneriat public-privat.

 

Conform proiectului inițial, Spitalul Regional Tîrgu Mureș va avea o capacitate de 800-1.000 de paturi și va asigura asistenţă medicală pentru cazurile medicale complexe, care nu pot fi rezolvate la nivelul judeţelor sau al municipiilor arondate. Noua unitate spitalicescă va fi dotată cu heliport şi elicopter pentru urgenţe, precum şi cu clinici de specialitate şi centre de cercetare dotate corespunzător.

 

De asemenea, în proximitatea spitalului se vor construi cartiere de locuinţe pentru medici şi personalul auxiliar şi infrastructură de cazare pentru rudele şi însoţitorii pacienţilor.

 

Spitalul Regional Tîrgu Mureș este al doilea obiectiv din județ inclus pe lista obiectivele de investiţii strategice care urmează să fie pregătite şi atribuite în parteneriat public-privat, după autostrada Târgu-Neamţ – Iaşi – Ungheni.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ