INVESTIȚIE STRATEGICĂ – Viitorul Spital Regional din Tîrgu Mureş va fi construit prin parteneriat public-privat

DECIZIE. Guvernul României a adoptat o hotărâre care aprobă includerea viitorului Spital Regional care va fi edificat în Tîrgu Mureș pe lista investiţiilor strategice ce vor fi realizate în parteneriat public-privat.

 

Conform proiectului inițial, Spitalul Regional Tîrgu Mureș va avea o capacitate de 800-1.000 de paturi și va asigura asistenţă medicală pentru cazurile medicale complexe, care nu pot fi rezolvate la nivelul judeţelor sau al municipiilor arondate. Noua unitate spitalicescă va fi dotată cu heliport şi elicopter pentru urgenţe, precum şi cu clinici de specialitate şi centre de cercetare dotate corespunzător.

 

De asemenea, în proximitatea spitalului se vor construi cartiere de locuinţe pentru medici şi personalul auxiliar şi infrastructură de cazare pentru rudele şi însoţitorii pacienţilor.

 

Spitalul Regional Tîrgu Mureș este al doilea obiectiv din județ inclus pe lista obiectivele de investiţii strategice care urmează să fie pregătite şi atribuite în parteneriat public-privat, după autostrada Târgu-Neamţ – Iaşi – Ungheni.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare