INVESTIȚIE – Un dezvoltator ceh și-a anunțat intenția de a edifica un nou mall în județul Mureș

0
545

MALL. RC Europe, un investitor și dezvoltator ceh specializat în dezvoltarea și administrarea de proprietăți de retail, clădiri de birouri și rezidențiale, și-a anunțat intenția de a construi un parc de retail în municipiul Sighișoara.

 

De regulă, strategia RC Europe – cu operațiuni în Republica Cehă, Serbia, Croația și România (unde a fost numit la conducere Andrei Rati) – este ca în orașe mai mici, cu o populație similară cu a municipiului Sighișoara, să edifice parcuri de retail cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 3.800 de metri pătrați (cum este și proiectul finalizat deja în Dorohoi), iar în orașele mari , de aproximativ 6.500 de metri pătrați (cum este proiectul pe care îl încep în Oradea și a cărui dată de finalizare este estimată a fi 2020).

 

Parcurile de retail ale dezvoltatorului ceh funcționează sub brandul Nest. Printre chiriașii mallurilor Nest se regăsesc JYSK, Sportisimo, CCC, Pepco, Zoomania etc.

 

În 2007, un investitor privat și-a anunțat intenția de a construi un mall (cu o suprafață închiriabilă de 2.000 de metri pătrați) într-o zona rezidențială centrală a Sighișoarei (pe strada Gheorghe Lazăr), cumpărând chiar fosta Fabrică de Stofe din municipiu, însă proiectul a întâmpinat opoziție din partea societății civile (printr-un ONG local), fiind situat la circa 100 de metri de un monument istoric (Biserica Reformată), și nu s-a materializat, fiind abandonat definitiv în urmă cu 9 ani.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ