INVESTIȚIE – Un dezvoltator ceh și-a anunțat intenția de a edifica un nou mall în județul Mureș

0
438

MALL. RC Europe, un investitor și dezvoltator ceh specializat în dezvoltarea și administrarea de proprietăți de retail, clădiri de birouri și rezidențiale, și-a anunțat intenția de a construi un parc de retail în municipiul Sighișoara.

 

De regulă, strategia RC Europe – cu operațiuni în Republica Cehă, Serbia, Croația și România (unde a fost numit la conducere Andrei Rati) – este ca în orașe mai mici, cu o populație similară cu a municipiului Sighișoara, să edifice parcuri de retail cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 3.800 de metri pătrați (cum este și proiectul finalizat deja în Dorohoi), iar în orașele mari , de aproximativ 6.500 de metri pătrați (cum este proiectul pe care îl încep în Oradea și a cărui dată de finalizare este estimată a fi 2020).

 

Parcurile de retail ale dezvoltatorului ceh funcționează sub brandul Nest. Printre chiriașii mallurilor Nest se regăsesc JYSK, Sportisimo, CCC, Pepco, Zoomania etc.

 

În 2007, un investitor privat și-a anunțat intenția de a construi un mall (cu o suprafață închiriabilă de 2.000 de metri pătrați) într-o zona rezidențială centrală a Sighișoarei (pe strada Gheorghe Lazăr), cumpărând chiar fosta Fabrică de Stofe din municipiu, însă proiectul a întâmpinat opoziție din partea societății civile (printr-un ONG local), fiind situat la circa 100 de metri de un monument istoric (Biserica Reformată), și nu s-a materializat, fiind abandonat definitiv în urmă cu 9 ani.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here