INVESTIȚII – 3,6 milioane de euro din fonduri europene, pentru modernizarea a 12 grădinițe rurale din județul Mureș

GRĂDINIȚE. Grădinițele din 12 comune mureșene vor beneficia în acest an de investiții de aproximativ 17 milioane de lei (echivalentul a peste 3,6 milioane de euro) pentru modernizare și dotare. Cea mai mare parte de finanțării (83,33%) o constituie fonduri europene nerambursabile.

 

Grădinițele care urmează să fie modernizate sunt cele din comunele Acățari, Apold, Cristești, Fântânele, Hodac, Hodoșa, Nadeș, Sângeorgiu de Mureș, Solovăstru, Sânpaul, Vânători și Viișoara, proiectul fiind gestionat de Ministerul Edcuației Naționale prin Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

 

Prin acest proiect pe lângă posibilitatea ca grădinițele incluse în proiect să se doteze cu mobilier specific învățământului preșcolar și pot să execute lucrări de reabilitare și modernizare a clădirilor. De asemenea, grădinițele care se află în clădiri ce nu mai prezintă siguranță în exploatare, sunt amplasate în construcții ce fac obiectul retrocedării sau au spații insuficiente și inadecvate pentru acest tip de educație pot să edifice construcții noi.

 

Tot în cadrul proiectului, din fonduri locale urmează să se finanțeze centrale termică, împrejmuirile, alei pietonale și carosabile, branșamente, remiza PSI, magazii și amenajarea terenurilor din incintă (loc joacă, teren de sport, parcare etc).

 

“Este foarte bună inițiativa de a fi finanțate, din fonduri europene nerambursabile, achizițiile derulate de unitățile școlare și de administrația publică locală, deoarece astfel părinții și copiii pot vedea că se folosesc și fonduri europene pentru creșterea calității în învățământ”, a precizat Simion Crețu, director general ADR Centru.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare