DEMERS – Proprietarii circuitului auto-moto Transilvania Motor Ring au cerut omologarea internațională

OMOLOGARE. Proprietarii Complexului Transilvania Motor Ring (în speță, forul administrativ al județului Mureș, Consiliul Județean) au înaintat dosarele pentru omologare, atât la nivel național, cât și internațional, pas obligatoriu pentru organizarea competițiilor auto-moto, implicit în tentativa de a rentabiliza economic o investiție semnificativă din bugetul județului – 62% din această sumă fiind din bugetul administrației județene, finanțarea europeană fiind pierdută.

 

Complexul aflat în satul Cerghid, localitate aparținătoare de orașul Ungheni, a costat 12,6 milioane de euro și a fost construit la dimensiunile de 3,7 kilometri lungime și 11-14 metri lățime. Povestea acestei investiții a demarat în urmă cu 13 ani, când Consiliul Județean (CJ) Mureș prelua de la Ministerul Apărării Naționale un teren de 34 de hectare, situat pe Dealul Cerghidului, și a fost finalizată în vara anului trecut – aveți detalii AICI.

 

Anunțul oficial al depunerii dosarelor pentru omologarea circuitului auto-moto a fost făcut în 17 ianuarie 2019 de preşedintele CJ Mureş, Péter Ferenc, şi de directorul Complexului, Thomas Moldovan, umăr la umăr în acest deziderat, anunț completat cu o minciună care, fiind deja repetitivă, riscă să se transforme în adevăr pentru creduli: respectiv că Transilvania Motor Ring este “cel mai mare complex pentru sporturi auto din România”. Dacă ne referim exclusiv la pistă, cea mai importantă componentă a unui complex auto-moto, nu e, pista de la Motorpark România (complex situat în Adâncata, jud. Ialomița) este și mai lungă și mai lată (aveți detalii AICI).

 

În fine, important e că se fac pași pentru rentabilizarea economică a investiției, președintele Péter făcând public faptul că în acest an deja sunt programate 13 competiții pe Transilvania Motor Ring: “Anul 2019 va aduce în județul Mureș o multitudine de evenimente dedicate pasionaților de sporturi cu motor. Am prezentat principalele obiective pentru anul 2019 în ceea ce privește administrarea Complexului Transilvania Motor Ring. Mă bucur că există interes pentru acest Complex și că am reușit, la finalul anului trecut, să demarăm activitatea și să formăm echipa de administrare. Federațiile de profil au programat deja 13 competiții și sunt și foarte multe rezervări pentru evenimente particulare”.

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare