Investiții derulate de Ministerul Transporturilor în valoare de aproximativ un miliard de euro în județul Maramureș

INVESTIȚII. Ministerul Transporturilor desfășoară proiecte de investiții în valoare de aproximativ un miliard de euro în județul Maramureș, conform anunțului făcut de secretarul de stat Ionel Scrioșteanu, potrivit unei informări transmise de Serviciul de Comunicare al Consiliului Județean Maramureș.

Scrioșteanu a efectuat o vizită de lucru în județ, unde a examinat proiectele de infrastructură gestionate de minister. El a subliniat importanța colaborării dintre autoritățile locale și cele centrale pentru dezvoltarea și implementarea proiectelor benefice atât cetățenilor, cât și economiei județului.

Printre proiectele analizate se numără:

1. Drumul Expres Satu Mare – Baia Mare: cu o lungime de 72,51 km, traseul va include 29 de pasaje, 22 de poduri, 8 noduri rutiere, 142 de podețe, o parcare de scurtă durată, un spațiu de servicii și un centru de întreținere și coordonare a traficului. Valoarea estimată a investiției este de 448,1 milioane euro, fără TVA.

2. Varianta de ocolire Baia Mare: o centură în lungime de 36,51 km, cu drumurile de acces incluse, cu o valoare estimată a investiției de peste 231 milioane euro, fără TVA.

3. Varianta de ocolire a municipiului Sighetu Marmației: o centură în lungime de 5,52 km, ce va face legătura cu două drumuri naționale și cu noul pod peste râul Tisa către Ucraina. Valoarea estimată a investiției este de peste 20,1 milioane euro, fără TVA.

4. Pasaj rutier suprateran de la Clubul Văcarilor din municipiul Baia Mare: în lungime de 429 de metri peste DN1C, cu o valoare estimată a proiectului de aproximativ 19,61 milioane euro, fără TVA.

5. Pasaj rutier suprateran de la Italsofa din municipiul Baia Mare: în lungime de 780 de metri, cu o valoare estimată a proiectului de 15,4 milioane euro, fără TVA.

6. Descărcare drum Expres Satu Mare – Baia Mare (varianta de ocolire Baia Mare ‘mică’): reprezintă un drum de legătură la drumul expres, cu o valoare estimată a investiției de 49 milioane euro, fără TVA.

7. Podul peste râul Tisa spre Ucraina: presupune construcția unui pod nou peste râul Tisa, cu o valoare a contractului de peste 33,75 milioane euro, fără TVA.

Scrioșteanu a subliniat că descentralizarea proiectelor către autoritățile locale a fost integrată în Planul Național de Investiții din 2020, pentru a spori capacitatea administrativă și a accelera derularea proiectelor regionale importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare