INVESTIȚII – Două noi incubatoare de afaceri în domeniul medical şi în industrii creative, în Târgu Mureș și Miercurea Nirajului

INCUBATOARE DE AFACERI. În Târgu Mureș și Miercurea Nirajului vor fi înființate două incubatoare de afaceri în urma unei investiții cumulate de 13,24 de milioane de lei din care peste 7,4 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile. În acest moment, în judeţul Mureş funcționează alte trei incubatoare de afaceri finanțate din fonduri europene.

 

Incubatorul de afaceri din Târgu Mureș va fi edificat în partneriat de Fundaţia Ecologică “Dimitrie Cantemir” și Universitatea “Dimitrie Cantemir” și prevede transformarea unei construcții utilizată ca garaje, atelier, magazie și depozit într-un incubator de afaceri. Noua clădire va avea două etaje și va servi ca incubator de afaceri pentru 34 de firme din domeniul medical.

 

Proiectul, a cărei investiție este de 6,3 milioane de lei (din care 3,8 milioane de lei, finanţare nerambursabilă), prevede, după realizarea construcţiei şi dotarea acesteia – cu echipamente medicale specifice activităţilor de medicină dentară, tehnică dentară şi balneo-fizio-kinetoterapie – închirierea spaţiilor antreprenorilor. Finalizarea proiectului este estimată la sfârşitul lunii iunie 2021.

 

Cel de-al doilea incubator de afaceri va fi edificat în Miercurea Nirajului, acesta fiind proiectat cu 18 birouri, două săli de şedinţe, o sală de mese, un birou administrativ, un birou tehnic, o încăpere pentru centrală termică şi funcţiuni complementare.

 

Construcția va fi echipată cu calculatoare, imprimante multifuncţionale, echipamente şi mobilier pentru sala de mese şi birouri, videoproiectoare, televizor LED, ecrane de proiecţie, centrală termică, sistem de ventilare, instalaţii fotovoltaice, sistem de alarmă şi camere de supraveghere.

 

Incubatorul din Miercurea Nirajului, realizat printr-o investiție de aproape 7 milioane de lei (din care peste 3,6 milioane de lei, finanţare nerambursabilă) se va concentra pe susţinerea afacerilor din industrii creative de tip design, arhitectură, publicitate, IT, radio, televiziune, cinematografie, estimându-se incubarea a cel puţin 18 societăţi şi crearea a minimum 20 de noi locuri de muncă. Termenul limită de realizare a proiectului (al cărui beneficiar este Primăria Miercurea Nirajului) este 30 iulie 2023.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare