Investiții majore într-o fabrică din Zărnești: România devine un jucător global de top

INVESTIȚII. Britanicii de la DS Smith au alocat un buget de 38 milioane lei pentru investiții la fabrica de ambalaje din Zărnești. Conform celor mai recente date, aproximativ 70% din producția fabricii este exportată în țările vecine, restul de 30% fiind destinate pieței interne, informează Ziarul Financiar.

La începutul anului 2024, grupul International Paper din SUA a convenit să achiziționeze rivalul britanic DS Smith într-o tranzacție evaluată la 7,8 miliarde de lire sterline. Aceasta achiziție va implica și schimbarea acționariatului fabricilor din România.

Piața locală de ambalaje este stabilă și prezintă perspective de creștere în următoarele luni, conform estimărilor producătorului de ambalaje DS Smith Paper din Zărnești, județul Brașov.

„Anul 2024 a început în mod obișnuit, cu un focus pe optimizarea operațiunilor și a costurilor, dezvoltarea de produse noi solicitate de clienți în cadrul planurilor de dezvoltare sustenabilă și investiții în eficiență și sustenabilitate”, au declarat reprezentanții companiei. În 2023, DS Smith a încheiat anul cu o cifră de afaceri de 424 milioane lei, în scădere față de cele 635 milioane lei raportate în anul precedent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare