Investitorii români plănuiesc cel mai mare parc eolian în urma unor investiții de 500 mil. euro

INVESTIȚII. RNV Infrastructure – o companie deținută de profesioniști cu experiență în sistemul energetic local, a preluat recent termocentrala Borzești (printre primele capacități energetice de mari dimensiuni din țară), intenționează să dezvolte un parc eolian de 629 MW în cadrul unui proiect de 500 milioane de euro în județul Galați.
 
Investiția derulată prin intermediul companiei de proiect Hoopeks International ar urma să detroneze parcul eolian Fantanele-Cogealac deținut de CEZ (600 MW), care este în prezent cel mai mare parc eolian din România, potrivit Ziarul Financiar. Când a fost înființat, în 2020-2012, parcul eolian Fantanele-Cogealac a necesitat investiții de circa 1 miliard de euro, dar de atunci costul per MW a scăzut brusc.
 
Hoopeks International este deținută de Electrocentrale Borzești, care la rândul ei este deținută de RNV Infrastructure.
Printre acționarii RNV Infrastructure se numără Doru Voicu, fost secretar de stat în Ministerul Economiei în mandatul lui Adriean Videanu. Doru Voicu a fost și director de dezvoltare al CEZ România în perioada 2005-2010, 2010 fiind anul în care a fost lansată investiția în proiectul eolian Fântânele-Cogealac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare