Ioan Tudose a câștigat Competiția de Biliard în Scaun Rulant, pentru al doilea an consecutiv

COMPETIȚIE. Ioan Tudose, bucureșteanul care a făcut din biliard în scaun rulant o formă de reabilitare după un accident tragic, a câștigat pentru al doilea an consecutiv Competiția de Biliard în Scaun Rulant. A VII-a ediție a concursului a adunat aproape 80 de sportivi cu dizabilități din întreaga țară. Organizatori: Asociația Lions Club Sportiv Mereu Împreună pentru Oameni alături de D.G.S.A.P.C. sector 2 și sector 4, sub patronajul Direcției pentru Sport a Municipiului București din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Consiliului Național al Dizabilității din România și Comitetului Național Paralimpic.

Competiția de anul acesta a avut 2 secțiuni: una adresată jucătorilor în scaun rulant, alta deschisă persoanelor cu dizabilități care concurează din picioare. Marele câștigător al celei de-a 2 secțiuni a fost Gabi Lambru (42 ani), Râmnicu Sărat: „A fost o experiență frumoasă! Nu mă așteptam să câștig, dar am venit să mă joc și să mă bucur de competitie. Ideea era să ajung acolo, să cunosc oamenii, să văd cum este. Anul acesta am participat pentru prima oară. Nu mă antrenez la biliard, dar de la 15-16 ani am tot jucat cu prietenii. Le transmit celorlalți să aibă încredere în ei și să vină la competiție pentru că n-au nimic de pierdut, ci doar de câștigat, și nu vorbesc neapărat de premii. Să fie mai liberi, să socializeze și să nu le mai pese de părerea lumii, că avem o singură viață.

Potrivit statisticilor Ministerului Muncii, aproape 4% din populația României, adică 867.474 de persoane, sunt persoane cu dizabilități. În București sunt înregistrate aproximativ 86.000 de persoane cu dizabilități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare