Iohannis și președintele Bulgariei au discutat despre „obiectivul comun al aderării la spațiul Schengen în 2023”

SCHENGEN. Președintele Klaus Iohannis a avut ieri o convorbire telefonică cu președintele Bulgariei, Rumen Radev, despre aderarea la Spațiul Schengen.

Discuția a vizat subiectul aderării celor două state la spațiul Schengen și modalitățile de depășire a blocajului înregistrat la Consiliul Justiție și Afaceri Interne din decembrie anul trecut, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Cei doi președinți au reconfirmat hotărârea fermă a ambelor părți de a continua cooperarea strânsă în vederea atingerii obiectivului comun al aderării la spațiul Schengen în anul 2023. Președintele României și Președintele Bulgariei au agreat necesitatea menținerii active a subiectului la nivel european, în vederea facilitării unei decizii pozitive în cursul acestui an”, se arată în comunicat.

Iohannis și Radev au exprimat, totodată, deschiderea pentru aprofundarea cooperării în planul afacerilor interne, în vederea identificării de soluții în plan european pentru continuarea combaterii migrației ilegale și protejarea eficientă a frontierelor externe ale Uniunii Europene. De asemenea, cei doi președinți au abordat și aspecte legate de progresele în avansarea proiectelor de interconectare între cele două țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare