Iolanda și Iolanda Junior: o călătorie prin miile de roluri de pe scenele lumii

 

ARTĂ. Dacă ai fost vreodată la un musical în București, cu siguranță ai admirat costumele realizate de ele. Iolanda și fiica sa, Iolanda Junior, sunt cele două femei din spatele sute de personaje, de la Cenușăreasa la Fantoma de la Operă. Talentul lor a atras atenția unor scenografi celebri din Europa, iar creațiile lor românești au ajuns pe cele mai prestigioase scene.

Pe scena operei din Genova, personajele fantastice, poveștile de dragoste și intrigile comice prind viață, iar o parte din această magie poartă amprenta lor românească. Toate costumele pentru spectacolul “Visul unei nopți de vară” au fost create în micul lor atelier din București.

Iolanda Mutu și Iolanda Mutu Junior sunt mamă și fiică. Împreună, au fondat unul dintre cele mai renumite ateliere de croitorie din România, specializat în costume pentru artele spectacolului. De șapte ani, de aici pleacă costume spectaculoase care îmbracă scenele din întreaga țară și de peste hotare, fiind purtate de copiii de la Opera Comică, artiștii operetei, cântăreți celebri și vedete.

Printre cele mai complexe proiecte a fost realizarea costumelor pentru Fantoma de la Operă, unde timpul era extrem de limitat – doar trei săptămâni. Iolanda Mutu Junior povestește cum scenograful a fost uimit când a văzut atelierul micuț în care lucrau, dar rezultatele au fost impresionante.

Iolanda Mutu a fost inițial pasionată de croitorie, iar Iolanda Junior a crescut într-un mediu unde lucrul manual era o parte integrantă a vieții. După ce a urmat studii în domeniu la Barcelona, Iolanda s-a întors în România și a colaborat cu mama sa la primul lor spectacol, Cenușăreasa de la Opera Comică pentru copii. În scurt timp, creațiile lor au devenit cunoscute în toată Europa, fiind căutate de scenografi renumiți, iar unul dintre momentele de vârf a fost colaborarea cu Opera din Genova, Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare