Ion Țiriac – Colecționar unic: singurul om cu două Rolls-Royce Phantom IV din Lume

COLECȚIONARI. Ion Țiriac, magnatul român în vârstă de 84 de ani și singurul miliardar din lume care deține două exemplare rare ale modelului Rolls-Royce Phantom IV, continuă să impresioneze lumea cu pasiunea sa pentru mașini și colecția impresionantă pe care a construit-o de-a lungul anilor. Cu o avere estimată la aproximativ două miliarde de dolari, fostul tenismen s-a dedicat investițiilor serioase în pasiunea sa, adunând peste 300 de mașini în colecția sa, una dintre cele mai notabile din lume.

Din privilegiu Regal în pasiunea lui Țiriac pentru mașini rare

Cu o reputație de a aduna modele rare și de valoare, Ion Țiriac a devenit cunoscut și pentru faptul că este singura persoană din lume care deține două exemplare dintr-un model extrem de rar – Rolls-Royce Phantom IV. Potrivit Daily Star, acest model este considerat cel mai exclusivist Rolls-Royce construit vreodată.

Rolls-Royce Phantom IV a fost fabricat între anii 1950-1956, iar doar 18 exemplare au fost realizate. În prezent, există doar 16 unități Phantom IV în întreaga lume, iar Ion Țiriac se mândrește că deține două dintre aceste bijuterii auto extrem de rare.

Primul exemplar din colecția lui Țiriac a fost posesia lui Aga Khan al III-lea, Imam al comunității Nizari Ismaili. Acesta a fost primul Phantom IV construit de Rolls-Royce, conferindu-i o valoare istorică deosebită. Al doilea exemplar a fost anterior deținut de Ernest Hives, directorul Rolls-Royce, și a fost inclus și în colecția Ducesei de Kent.

Un tribut Regal unic în lume

Rolls-Royce a produs modelul Phantom IV „la ordinul special al Majestăților Sale Regale, Prințesa Elizabeta și Ducele de Edinburgh”, potrivit site-ului oficial Țiriac Collection. Emblematic pentru acest model este faptul că este singurul în care celebrul simbol Spirit of Ecstasy este reprezentat în poziție genuflexă.

Ion Țiriac nu se oprește aici în pasiunea sa pentru Rolls-Royce, fiind singura personalitate care deține întreaga serie de modele Phantom, de la I la VII. Această realizare impresionantă consolidează poziția sa în lumea colecționarilor de mașini și subliniază dedicarea sa pentru istoria și eleganța automobilistică.

Cu această colecție impresionantă, Ion Țiriac continuă să demonstreze că pasiunea pentru mașini devine o artă atunci când este cultivată cu rafinament și devotament. Colecționarul român nu numai că adună mașini rare, ci și păstrează și onorează istoria și exclusivitatea fiecărui model pe care îl deține în colecția sa impresionantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare