IXXERA: Inovația Românească care protejează rețelele de drone prin blockchain și Inteligență Artificială

TECH. OVES Enterprise, o companie românească specializată în dezvoltarea de software, a anunțat lansarea IXXERA, prima platformă de securitate din lume dedicată rețelelor de drone, ce garantează protecția aeronavelor fără pilot împotriva atacurilor cibernetice, beneficiind de tehnologii blockchain și inteligență artificială.

Platforma software IXXERA oferă soluții avansate de criptare și monitorizare a rețelelor de drone, inclusiv intervenție rapidă în cazul alertelor de securitate. Toate datele sunt protejate printr-un sistem blockchain descentralizat, asigurând un nivel ridicat de securitate. IXXERA este disponibilă ca serviciu Software-as-a-Service (SaaS) și este accesibilă producătorilor de aeronave, guvernelor și instituțiilor de securitate la nivel global.

Mihai Filip
, CEO al OVES Enterprise, a declarat: “Într-o lume în care dronele devin din ce în ce mai prezente, de la câmpurile de luptă la livrările comerciale, securitatea nu mai reprezintă doar o opțiune, ci o necesitate. Prin intermediul platformei IXXERA, ne asigurăm că dronele sunt nu doar instrumente eficiente, ci și extrem de sigure. Cu tehnologia noastră de criptare de ultimă generație și monitorizare, oferim o soluție completă de securitate care protejează atât datele, cât și integritatea fizică a dronelor. În contextul creșterii interesului pentru drone, compania noastră se angajează să stabilească noi standarde de securitate în industrie”.

IXXERA reprezintă un ecosistem de securitate cibernetică și funcționează atât ca un mecanism rapid de detectare a amenințărilor cibernetice în rețelele de drone, cât și ca o echipă de intervenție rapidă, asemănătoare unei unități SWAT, pentru neutralizarea oricărui atac cibernetic asupra rețelei de UAV-uri.

Caracteristicile cheie ale platformei IXXERA includ:

-Transportul datelor critice în medii de telecomunicații publice;
-Stocarea datelor critice în cloud-ul public;
-Gestionarea identității;
-Acces segregat la date;
-Registrul blockchain imutabil;
-Criptare de calitate militară;
-Audit complet al structurii și componentelor.

Mihai Filip a adăugat: “Unul dintre principalele avantaje ale soluției noastre de securitate pentru drone este scalabilitatea. IXXERA se adaptează cu ușurință la nevoile variate ale clienților, fie că este vorba despre un singur dispozitiv zburător sau despre o întreagă flotă. Mai mult, sistemul nostru este proiectat să fie rezistent la eșecuri, eliminând vulnerabilitățile asociate cu un punct unic de eșec. Această arhitectură descentralizată nu numai că îmbunătățește securitatea, ci este și ideală pentru dispozitive autonome și flote mari de drone, oferind astfel o soluție completă și flexibilă pentru gestionarea și protejarea activelor aeriene în orice context operațional”.

Având în vedere creșterea rapidă a utilizării dronei în diverse aplicații, securitatea acestor dispozitive a devenit o preocupare semnificativă. În acest sens, OVES Enterprise a încheiat o colaborare cu Direcția Națională de Securitate Cibernetică a României pentru a îmbunătăți securitatea cibernetică în sectorul UAV-urilor. Acordul evidențiază angajamentul reciproc de a dezvolta și disemina informații și cunoștințe relevante, precum și de a evalua, testa și promova noi tehnologii și soluții de securitate cibernetică.

IXXERA reprezintă a doua investiție a OVES Enterprise în industria dronei, după ce a anunțat luna trecută o investiție care depășește 500.000 de euro în producția de drone, atât în segmentul hardware, cât și în cel software.

În prezent, OVES Enterprise dezvoltă 9 modele diferite de drone, atât cu rotoare, cât și cu aripi fixe. Toate produsele sunt finanțate de companie, care acoperă și aspectul de cercetare și dezvoltare, concentrându-se pe inovație și identificarea unor noi metode de utilizare a dronelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare