Jannik Sinner devine primul italian numărul 1 ATP, Djokovic coborând pe locul 3

SPORT. Luni, Jannik Sinner a făcut istorie devenind primul italian care ocupă locul 1 în clasamentul mondial ATP, detronându-l pe spaniolul Carlos Alcaraz, care a câștigat titlul la Roland Garros duminică.

În urma acestei schimbări, sârbul Novak Djokovic, fostul lider al clasamentului din septembrie anul trecut, a coborât pe poziția a treia. La doar 22 de ani, Sinner, câștigător al Australian Open în ianuarie, acumulează 9.525 de puncte, distanțându-se cu 945 de puncte de Alcaraz și cu 1.165 de puncte de Djokovic.

Clasamentul ATP arată astfel: Germanul Alexander Zverev, învins în finala de la Paris de Alcaraz, ocupă locul patru cu 6.885 puncte, urmat de rușii Daniil Medvedev (6.845 puncte) și Andrei Rublev (4.710 puncte). Pe șapte se află norvegianul Casper Ruud, cu 4.025 puncte, în timp ce poziția a opta este ocupată de polonezul Hubert Hurkacz, cu 3.995 puncte.

În ceea ce privește jucătorii români, în clasamentul de dublu, Victor Vlad Cornea se află pe locul 71, cu 1114 puncte. La simplu, Filip Jianu este primul român în clasament, ocupând locul 292, în coborâre cu șase poziții, cu 192 puncte, în timp ce Gabi Adrian Botan se află pe locul 387, urcând 40 de locuri, cu 124 puncte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare