Jeff Bezos spune că va dona majoritatea banilor săi în scopuri caritabile

FILANTROPIE. Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, intenționează să doneze cea mai mare parte a averii sale nete de 124 de miliarde de dolari în timpul vieții, declarând într-un interviu exclusiv pentru CNN că va dedica cea mai mare parte a averii sale luptei împotriva schimbărilor climatice și sprijinirii oamenilor care pot unifica omenirea în fața diviziunilor sociale și politice profunde.

Deși jurământul lui Bezos a fost puțin specific, aceasta este prima dată când el a anunțat că intenționează să doneze cea mai mare parte a banilor săi.
Criticii i-au reproșat lui Bezos că nu a semnat Giving Pledge, o promisiune făcută de sute dintre cei mai bogați oameni din lume de a dona majoritatea averii lor unor cauze caritabile.

Într-un interviu acordat sâmbătă la CNN, în locuința sa din Washington, Bezos, vorbind alături de partenera sa, jurnalista devenită filantroapă Lauren Sánchez, a declarat că cei doi soți “își construiesc capacitatea de a putea dona acești bani”.

Întrebat direct de CNN dacă intenționează să doneze cea mai mare parte a averii sale în timpul vieții sale, Bezos a spus: “Da, vreau”.

Bezos a declarat că el și Sánchez au fost de acord să acorde primul lor interviu împreună de când au început să se întâlnească în 2019 pentru a ajuta la punerea în lumină a Premiului Bezos pentru curaj și civilizație, acordat anul acesta cântărețeiDolly Parton.

Schimbul de 20 de minute cu Bezos și Sánchez a acoperit o gamă largă de subiecte, de la opiniile lui Bezos despre dialogul politic și o posibilă recesiune economică la planul lui Sánchez de a vizita spațiul cosmic cu un echipaj format exclusiv din femei și reflecțiile sale despre un parteneriat de afaceri înfloritor cu Bezos.

Această relație de lucru a fost expusă sâmbătă, când Bezos și Sánchez au anunțat o donație de 100 de milioane de dolari pentru Parton, ca parte a Premiului pentru curaj și civilitate.
Este al treilea astfel de premiu, după subvenții similare acordate bucătarului Jose Andrés, care a cheltuit o parte din bani pregătind mese pentru ucraineni – și avocatului pentru climă și colaboratorului CNN, Van Jones.

“Când te gândești la Dolly”, a spus Sánchez în interviu, “uite, toată lumea zâmbește, nu-i așa? Ea este pur și simplu radiantă de lumină. Și tot ceea ce vrea ea să facă este să aducă lumină în lumea altora. Așa că nu ne-am fi putut gândi la cineva mai bun decât să îi oferim acest premiu lui Dolly și știm că va face lucruri extraordinare cu el”.

Linia de legătură între laureații Premiului pentru curaj și civilitate, a spus Bezos, a fost capacitatea lor de a aduce mulți oameni împreună pentru a rezolva provocări mari.

“Mă simt onorat să pot face parte din ceea ce fac ei pentru această lume”, a declarat Bezos pentru CNN.

Unitatea, a spus Bezos, este o trăsătură care va fi necesară pentru a înfrunta schimbările climatice și pe care a invocat-o în mod repetat în timp ce i-a criticat pe politicieni și rețelele de socializare pentru amplificarea diviziunii.

Bezos a alocat 10 miliarde de dolari pe o perioadă de 10 ani, adică aproximativ 8% din averea sa netă actuală, pentru Bezos Earth Fund, pe care Sánchez îl coprezidează. Printre prioritățile sale se numără reducerea amprentei de carbon a cimentului și a oțelului pentru construcții; determinarea autorităților de reglementare financiară să ia în considerare riscurile legate de climă; promovarea tehnologiilor de date și de cartografiere pentru monitorizarea emisiilor de carbon; și construirea pe scară largă de rezervoare de carbon naturale, pe bază de plante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare