Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 250 de la Auckland (Noua Zeelandă)

TENIS. Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse s-a calificat, marţi, în optimile de finală ale turneului WTA 250 de la Auckland (Noua Zeelandă), dotat cu premii totale de 259.303 dolari americani, după ce a învins-o pe neozeelandeza Erin Routliffe cu 6-2, 4-6, 6-4.

Ruse (25 ani, 116 WTA) a obţinut victoria după aproape două ore şi jumătate de joc efectiv (2 h 28 min), întrerupt de ploaie de mai multe ori. Românca s-a impus clar în primul set, apoi l-a cedat pe al doilea după ce a pierdut ultimele trei ghemuri, de la 4-3 la 4-6. În decisiv, Ruse a condus cu 4-0, însă a pierdut trei ghemuri consecutive şi a fost foarte aproape de a fi egalată, dar în cele din urmă a câştigat cu 6-4.

Ruse a încheiat cu 9 aşi, dar a făcut şi 7 duble greşeli, în timp ce Routliffe (27 ani, 855 WTA), specializată la dublu, a avut 3 aşi şi 2 duble greşeli.

Românca, venită din calificări, şi-a asigurat un cec de 3.922 de dolari şi 48 de puncte WTA, iar în optimi va primi replica învingătoarei dintre chinezoaica Xiyu Wang (a cincea favorită) şi Karolina Muchova (Cehia).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare