Județul din România unde zilierii câștigă mai bine decât în Spania: Vaslui, o oportunitate pentru culegătorilor de cireșe

LOCURI DE MUNCĂ. În județul Vaslui, România, munca sezonieră la cules de cireșe a devenit o sursă neașteptată de venituri semnificative pentru zilieri. Aici, producătorii sunt dispuși să plătească până la 100 de euro pe zi pentru culegători, o sumă care depășește adesea câștigurile zilierilor din Spania și alte țări europene cunoscute pentru agricultură sezonieră.

Vaslui: oportunitatea financiară pentru zilieri
Românii care doresc să câștige bani frumoși fără a pleca din țară pot găsi această oportunitate în județul Vaslui, unde zilierii sunt la mare căutare în plin sezon de vară. Munca la cules de cireșe nu este considerată grea, iar plata este substanțială. Producătorii locali oferă câte 10 lei pentru fiecare găleată de cireșe culeasă. Având în vedere că o găleată are o capacitate de 7 litri, zilierii culeg aproximativ 7 kilograme de cireșe per găleată.

Cum se ajunge la 100 de euro pe zi
Pentru a câștiga cei 100 de euro pe zi, zilierii trebuie să fie harnici și să culeagă cât mai multe fructe. Cei mai muncitori reușesc să umple până la 50 de găleți pe zi, ceea ce înseamnă un câștig de 500 de lei. Aceasta se traduce în aproximativ 100 de euro, având în vedere cursul valutar. Zilierii care lucrează în livezile din Huși, Vaslui, sunt foarte mulțumiți de aceste venituri, care sunt semnificativ mai mari decât cele oferite pentru munca similară în străinătate.

Testimoniale ale zilierilor
Un zilier din Vaslui a relatat că, în unele zile, câștigă până la 1.000 de lei, în special atunci când muncește împreună cu soția sa. Acesta a subliniat că munca nu este deloc grea și că, în câteva luni de sezon, reușește să câștige cât pentru un an întreg. „Având în vedere că lucrez împreună cu soția, suma primită pentru fiecare zi este mult mai mare,” a explicat el, adăugând că nu ar pleca niciodată în străinătate pentru muncă sezonieră atâta timp cât în Vaslui câștigurile sunt atât de bune.

Stabilitatea forței de muncă în Vaslui
Datorită acestor condiții favorabile, producătorii din Huși nu duc lipsă de forță de muncă. Afacerea merge ca pe roate, iar zilierii sunt satisfăcuți de banii câștigați. Această situație este un exemplu elocvent că și în România se pot găsi oportunități de muncă bine plătite, contrar percepției că veniturile mari se obțin doar în străinătate.

Județul Vaslui demonstrează că România poate oferi oportunități financiare competitive pentru muncitorii sezonieri. Cu venituri de până la 100 de euro pe zi pentru culesul cireșelor, zilierii din această regiune beneficiază de o remunerație generoasă pentru munca lor, fără a fi nevoiți să plece în străinătate. Astfel, Vaslui devine un exemplu de succes pentru forța de muncă locală, oferind stabilitate și câștiguri atractive pentru zilierii săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare