JUSTIȚIE – Se schimbă președintele Judecătoriei Reghin: Dumitru Pașca-Tușa o va înlocui pe Elena Mihaela Suciu la conducerea instanței

0
1044

REGHIN. Se schimbă președintele Judecătoriei Reghin, Dumitru Pașca-Tușa urmând să o înlocuiască pe Elena Mihaela Suciu (care îndeplinea prin delegare funcția de președinte de instanță de 2 ani și jumătate, timp în care delegările i-au fost prelungite succesiv cu câte 6 luni).

 

Elena Mihaela Suciu a fost transferată de la Judecătoria Bistrița în 1 iunie 2018, în condițiile lipsei acute de judecători la Judecătoria Reghin (doi judecători, Gabriela Badiu și Alina Hodoș, au fost transferați la Tribunalul Mureș, iar alt judecător, Ancuța Pop, era în concediu pentru creșterea copilului – la finalul anului 2018, la Judecătoria Reghin mai erau doar 3 judecători, acum sunt 6), iar din 20 decembrie 2018 a fost delegată prima oară ca președinte de instanță (fostul președinte al Judecătoriei Reghin, Adrian Morar a câștigat concursul de numire în funcția de vicepreședinte la Judecătoria Târgu Mureș).

 

Dumitru Pașca-Tușa este fost avocat în Baroul Cluj (din martie 2012) și este judecător din anul 2017, când a obținut cel mai mare punctaj la proba cunoștințe juridice din cei doar 85 de candidați admiși de CSM la concursul de admitere directă în magistratură (atunci s-au scos 128 de posturi de magistrat la concurs, doar 62 de judecători fiind declarați admiși). Decretul prezidențial de numire în funcția de judecător a lui Dumitru Pașca-Tușa a fost semnat în 20 iulie 2017, fiind repartizat la Judecătoria Reghin.

 

Și Pașca-Tușa va fi delegat (inițial pentru o perioadă de 6 luni) în funcția de conducere a instanței din Reghin, oficializarea deciziei urmând să fie luată joi, 10 iunie 2021, de Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.

 

* Foto Judecătoria Reghin: @ Primăria Reghin

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ