JYSK și “Plantăm fapte bune în România” au plantat 20.000 de copaci în județul Alba

CAMPANIE. În această toamnă, un număr impresionant de 20.000 de copaci au prins rădăcini în pitoreștii peisaje ale județului Alba, grație unei acțiuni de împădurire de amploare desfășurate de organizația “Plantăm fapte bune în România” și susținută cu entuziasm de JYSK.

Lansarea acestei campanii a fost marcată printr-un eveniment special de plantare desfășurat alături de voluntari, în cadrul căruia s-au implicat cu ardoare atât angajați JYSK din zonă, cât și copii de la școala generală din pitorescul Abrud, județul Alba. A fost o zi memorabilă, marcând al șaptelea an consecutiv în care JYSK sprijină astfel de inițiative de împădurire organizate de “Plantăm fapte bune în România”, precum și al cincilea an consecutiv în care compania contribuie la regenerarea pădurilor din județul Alba, cu accent pe zona Roșia Montană. De la începutul parteneriatului lor cu “Plantăm fapte bune în România” în 2017, JYSK a investit financiar în plantarea a nu mai puțin de 152.000 de puieți în județele Alba (122.000 de puieți) și Dâmbovița (30.000 de puieți).

Simona Camburu, Coordonator Fundraising la “Plantăm fapte bune în România”, a împărtășit impresii despre această acțiune ambițioasă de plantare, subliniind profesionalismul și devotamentul voluntarilor implicați. “Ziua de plantare a fost ca la carte – cu voluntari punctuali, echipați corespunzător pentru o plantare pe munte. După cei 7 ani de colaborare, se poate observa cu claritate experiența acumulată de voluntari. Elevii școlii generale din Abrud au fost parte integrantă a evenimentului, beneficiind de o lecție practică despre silvicultură, puieții de molid, tehnicile de plantare și importanța ecosistemului forestier. Echipele de voluntari, formate din 2-3 persoane, au fost ghidate și susținute de inginerii silvici ai “Plantăm fapte bune în România” și cei ai Ocolului Silvic Abrud“, a menționat Simona Camburu.

Angajații JYSK au reflectat cu bucurie asupra experienței lor, apreciind conexiunea cu natura și colaborarea în echipă cu elevii. Elena Gordan, Store Manager la JYSK Petroșani, a participat pentru al treilea an consecutiv ca voluntar la această acțiune nobilă. “Îmi place să contribui la acțiuni pentru mediu. A fost minunat să plantez împreună cu copiii anul acesta. Ei au fost foarte încântați și deschiși, având fiecare câte o sapă micuță pentru a planta. Activitățile de acest gen sunt mai rare în zona noastră, așa că apreciez enorm eforturile depuse de JYSK pentru organizarea acestor evenimente. Cu siguranță, mă înscriu pentru anul viitor!”, a declarat entuziasmată Elena Gordan.

Procesul de plantare a celorlalți 20.000 de puieți a continuat în luna noiembrie, implicând atât metode mecanizate, cât și participarea zilierilor. Astfel, un total de 20.000 de noi vieți s-au adăugat la cei peste 102.000 de puieți plantați începând din 2019 în zona Roșia Montană-Abrud, pe terenurile gestionate de Ocolul Silvic Abrud.

Datele privind acțiunea de plantare din 2023:

– 20.000 de puieți au fost plantați în acest an
– O suprafață de 5 hectare de teren a fost acoperită
– 4 localități au fost incluse în programul de plantare din acest an: Bucium, Roșia Montană, Sohodol și Câmpeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare