Kató Béla püspök és az Erdélyi Református Kollégiumok – a múlt és a jelen találkozása Marosvásárhelyen

ESEMÉNY. Az erdélyi református kollégiumok hosszú és gazdag történelmüket ünneplik egy kiemelkedő eseménnyel: a “Oratio, Studio et Collectio: Az erdélyi református kollégiumok 400 éve” című időszaki kiállítással. Ebben az alkalomban, március 21-én, csütörtökön, Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, betekintést nyújt az erdélyi református kollégiumok múltjába és jelenébe, értékelve azok jelentőségét az erdélyi oktatás történetében.

A kiállítás, melyet a marosvásárhelyi várban levő múzeumépületben tekinthetnek meg az érdeklődők, egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy jobban megismerjék az erdélyi református oktatás hagyományait és fejlődését. Az eseményen részt vevőknek lehetőségük lesz beszélgetni Kató Béla püspökkel és a kiállítás kurátorával, hogy mélyebben megértsék a református kollégiumok szerepét az erdélyi kultúrában és oktatásban.

Jegyek elővételben kaphatók a múzeum várbeli épületének jegypénztárában (Oratio), és mivel a helyek száma korlátozott, érdemes mielőbb biztosítani a részvételt. Egy jegy ára 15 lej.

Az esemény, melyre nagy várakozás övezi, ígéretes beszélgetésnek ígérkezik, amelynek során a résztvevők betekintést nyerhetnek az erdélyi református kollégiumok gazdag történelmébe és jelenébe.

A marosvásárhelyi közösség és az érdeklődők számára ez egy kiváló alkalmat nyújt, hogy megtudják, hogyan játszottak és játszanak továbbra is fontos szerepet az erdélyi református kollégiumok az oktatás és a kultúra terén.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare