Kiemelkedő sikerek az Iskola Alapítvány délutáni oktatási programjában – 2833 diák támogatása

OKTATÁS. Az Iskola Alapítvány a 2023/2024-es tanévben is hatalmas segítséget nyújtott számos családnak, hiszen a Délutáni Oktatási Program keretében 58 településen és 63 tanintézményben összesen 2833 gyermek részesült délutáni foglalkozásokban. A program célja az anyanyelvű oktatás vonzerejének növelése, az identitás megőrzése, a magyar oktatás megerősítése, valamint a magyar iskolák népszerűsítése és a családok közvetett anyagi támogatása.

A programban résztvevő gyermekek száma az elmúlt öt évben jelentősen növekedett, 2019-hez képest megduplázódott. A Délutáni Oktatási Program nemcsak a diákok és helyszínek számát növelte, hanem a pedagógusok számát is, akik a tanórák után segítettek a román többségű közegben élő elemistáknak. Az idei tanévben 182 szakképzett pedagógus foglalkozott a diákokkal, segítve őket a házi feladatok megoldásában és különböző készség- és képességfejlesztő tevékenységekben.

A program közvetett anyagi támogatást is nyújtott több mint kétezer családnak, hozzájárulva a meleg ebéd biztosításához és a pedagógusok bérének finanszírozásához.

Az Iskola Alapítvány büszke a program eddigi sikereire és elkötelezett annak folytatása mellett. A 2024/2025-ös tanévben is továbbra is biztosítani fogják a szórványban élő elemis diákok támogatását és az anyanyelvű oktatás megerősítését.

Az alapítvány ezúton is köszönetét fejezi ki a partneriskolák vezetőségének, munkatársainak és pedagógusainak az egész tanév során végzett áldozatos munkáért. Kellemes vakációt és szép nyarat kívánnak mindenkinek, diákoknak és tanároknak egyaránt!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare