Kirin Holdings lansarează lingura electrică pentru a promova alimentația sănătoasă

INVENȚII. Gigantul japonez din sectorul băuturilor, Kirin Holdings, face un pas important în direcția promovării unei alimentații mai sănătoase prin lansarea unei linguri electrificate. Aceasta inovație, despre care cercetătorii susțin că poate îmbunătăți gustul sărat al alimentelor fără a utiliza sodiu suplimentar, va fi comercializată începând cu 20 mai, informează Reuters.

O tehnologie Premiile Ig Nobel
Lansarea lingurii electrice marchează prima comercializare a unei tehnologii care a câștigat anul trecut premiul Ig Nobel. Acest premiu recunoaște cercetările neobișnuite și adesea amuzante, dar care au un impact real asupra științei și vieții cotidiene.

Detalii despre produs
Kirin Holdings va pune în vânzare doar 200 de linguri electrice sărate online, la prețul de 19.800 de yeni (aproximativ 127 de dolari) în această lună. De asemenea, o serie limitată va fi disponibilă la un retailer japonez în iunie. Compania speră să atragă un milion de clienți la nivel global în următorii cinci ani, iar vânzările internaționale vor începe anul viitor.

Lingura, realizată din plastic și metal, a fost proiectată în colaborare cu Homei Miyashita, profesor la Universitatea Meiji. Acesta a demonstrat anterior efectul de îmbunătățire a gustului folosind prototipuri de bețișoare electrice. Tehnologia funcționează prin trecerea unui câmp electric de slabă intensitate de la lingură pentru a concentra moleculele de ioni de sodiu pe limbă, sporind astfel percepția salinității alimentelor.

Importanța tehnologiei în Japonia
Kirin Holdings se orientează din ce în ce mai mult către domeniul sănătății, distanțându-se de afacerea sa tradițională cu bere. Această tehnologie are o relevanță deosebită în Japonia, unde un adult mediu consumă aproximativ 10 grame de sare pe zi, dublu față de cantitatea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Consumul excesiv de sare este asociat cu o creștere a incidenței hipertensiunii, accidentelor vasculare cerebrale și altor boli.

“Japonia are o cultură alimentară care tinde să favorizeze gusturile sărate. Japonezii, în ansamblul lor, trebuie să își reducă consumul de sare, dar poate fi dificil să ne îndepărtăm de ceea ce suntem obișnuiți să mâncăm. Acesta este motivul care ne-a făcut să dezvoltăm lingura electrică,” a declarat Ai Sato, cercetător la Kirin Holdings.

Specificații tehnice și recunoaștere
Cântărind doar 60 de grame, lingura electrică funcționează cu o baterie reîncărcabilă cu litiu. Homei Miyashita și colegul său, Hiromi Nakamura, au primit premiul Ig Nobel pentru nutriție din partea imunologului și laureatului Premiului Nobel pentru medicină Peter Doherty, în cadrul unei ceremonii desfășurate anul trecut în format online.

Lansarea lingurii electrice de către Kirin Holdings reprezintă un pas inovator către o alimentație mai sănătoasă. Aceasta tehnologie promite să îmbunătățească gustul alimentelor fără a crește consumul de sodiu, oferind o soluție creativă și eficientă pentru reducerea consumului de sare. Cu un plan ambițios de extindere globală, lingura electrică ar putea deveni un instrument esențial în bucătăriile din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare